En af de bedste ting ved at være på ferie er at tage billeder og optage videoer for at fange de særlige øjeblikke for altid.

Læs vores tips til, hvordan du får de bedste billeder og videoklip. Find ud af, hvad vi kigger efter på de fotos, vores medlemmer deler med os. Så kan det være, at dine RCI-ferieminder bliver vist på RCI.com, på vores sociale mediesider eller i fremtidige udgaver af magasinet Endless Vacation.

Hold det enkelt!

Forsøg ikke at få for mange ting med på billedet. Fokuser på det vigtige – ansigter, mennesker, "begivenheder". Forsøg ikke at fotografere et landskab eller en solnedgang – det bliver aldrig lige så smukt som virkeligheden. Køb et postkort eller et professionelt print i stedet.

Tjek baggrunden

Intet kan ødelægge et ellers fantastisk billede som en skraldespand i baggrunden! Tjek baggrunden, før du tager billeder, og vær ikke bange for at flytte dit motiv eller dig selv for at undgå den grimme genstand. Tjek også, om der er kraner eller grene, der ”vokser ud af folks hoveder”!

Lyskilder

Sørg for, at dit motiv er godt oplyst. Undgå skygger og uskøn brug af kameraets blitz. Undgå at tage billeder op mod solen eller af folk, der kigger op mod solen. Stå med siden til solens vinkel, og bed motivet om at gøre det samme. Sørg for, at dit optageområde ikke er for mørkt, og tag billeder indendørs både med og uden blitz for at se, hvad fungerer bedst.

Husk ”det gyldne snit”

Opdel det, du ser på din telefon- eller kameraskærm i imaginære tredjedele, før du tager billedet. Prøv at have noget af motivet i hvert felt. Du kan også opdele disse usynlige ”tredjedele” både vandret og lodret, så du har ni felter. Prøv at få de interessante dele af motivet ind i de centrale felter. Du kan også benytte gratis online fotoredigeringssoftware til at redigere dine fotos ud fra de samme principper.

Brug selvudløser

De fleste kameraer og telefoner har selvudløserfunktioner. Brug disse til at stille op til dit foto, især ved selfies, så du undgår mærkelige ansigtsudtryk, når du bekymrer dig om at  finde den rigtige vinkel og trykke på knappen. Indstil selvudløseren, når du er tilfreds med din position, og vent på, at dit kamera fanger dit minde, uden panderynker og sammenknebne øjne!

Tag masser af fotos

Brug serieoptagelse, hvis dit kamera eller din telefon har denne funktion, og vælg derefter det bedste billede. Hvis du ikke har denne funktion, så tag alligevel flere fotos, især hvis du tager billeder af mennesker, for der er altid nogen, der blinker eller bevæger sig. Så får du flere muligheder at vælge imellem.

Videotips til ferien

Videotips til ferien

Korte videoer af dine ferieoplevelser er en fantastisk måde at indfange og dele fantastiske minder. Der er mange muligheder for at redigere optagelserne ved hjælp af apps på din telefon, online eller software på computeren. Med lidt planlægning kan du optage videoklip, som ikke behøver redigering. Du kan bruge de samme tips til videoer og fotos, men vær også opmærksom på lydkvaliteten.
Prøv at undgå at få folk, du ikke kender, med på videoen, da du ikke har deres tilladelse til at dele videoen på sociale medier.