"RCI biedt ons de vrijheid om de tijd te nemen en van onze vakantie te genieten. We krijgen naar ons idee genoeg ondersteuning ter voorbereiding op onze reizen en hebben eigenlijk nooit de behoefte aan een begeleide tour of reismaatschappij. Op die manier genieten we nog meer en kunnen we alles op ons eigen tempo doen"

Jean-Louis en Marie-Françoise: ruim 20 jaar RCI-lid

Waarom is vakantiebezit een goede vakantie-optie?

Vakantiebezit, of gedeeld vakantie-eigendom, houdt in dat u een bepaalde tijdsperiode, doorgaans een week of langer, koopt in een vakantieaccommodatie op een vakantieverblijf met voorzieningen zoals een zwembad, bar, restaurant en meer.

Vakantiebezit maakt eigendom van een vakantiehuis financieel mogelijk voor wie een tweede huis op een geliefde bestemming willen, maar zich het volledige eigendom niet kunnen veroorloven – of alle financiële verplichtingen rondom de aankoop van een tweede huis niet willen aangaan.

Vakantieverblijven bieden vaak de optie van weekeigendom aan, met de mogelijkheid om er extra weken op hetzelfde vakantieverblijf bij te kopen, of op andere vakantieverblijven van dezelfde ontwikkelaar. Als u besluit om niet elk jaar naar uw eigen vakantieverblijf te gaan, kunt u als RCI-lid uw eigen week in ons vakantieruilprogramma plaatsen en een andere week boeken op uw eigen vakantieverblijf, of een week op een heel ander vakantieverblijf. Accommodaties met eigendomsaandeel en bestemmingsclubs bieden doorgaans langere eigendomsperioden van meerdere weken, vaak in luxe accommodaties op eersteklas locaties.

What is Timeshare

Meer dan een thuis weg van huis

Met een vakantiebezit bent u gegarandeerd van een jaarlijkse vakantie, met minder financieel risico dan het bezitten en onderhouden van een eigen accommodatie met zich brengt. Vakantieverblijven met vakantie-eigendom kunnen ruimere accommodatie bieden dan hotels en hebben doorgaans meer faciliteiten.

Maar zonder lidmaatschap van een vakantieruildienstverlener kunt u uw vakantiebezitweek niet ruilen voor een alternatieve vakantie elders. Als RCI-lid beschikt u over diverse vakantieopties: ruilen voor accommodaties op onze aangesloten vakantieverblijven wereldwijd, voor dezelfde spotprijs per week, ongeacht de grootte of bestemming, plus toegang met korting tot huurvakanties en 'extra's' voor reizen.

Soorten vakantiebezit

Wat doen ontwikkelaars van vakantieverblijven met vakantiebezit?

Ontwikkelaars van vakantieverblijven doen wat hun naam aangeeft: ze bouwen en ontwikkelen een of meer vakantieverblijven op diverse bestemmingen. Ze bieden mogelijk ook financiële pakketten om nieuwe kopers te steunen. Zodra hun accommodaties klaar zijn voor verkoop, zetten de ontwikkelaars een proces in gang om de rechten van eigenaren van vakantiebezit te beschermen in overeenstemming met de wet- en regelgeving van het land waarin de accommodatie zich bevindt, alsmede in overeenstemming met de richtlijn voor vakantiebezit van de EU.

Hebt u al vakantiebezit?

Als u al vakantiebezit hebt bij onze aangesloten vakantieverblijven, kunt u hier nog meer van profiteren. Word lid van RCI om uw vakantiebezit te ruilen voor vakanties over de hele wereld.

WORD LID VAN RCI »

Al RCI-lid?

Registreer u voor een online account waarmee u de beschikbaarheid van vakanties kunt bekijken, uw ledenvoordelen kunt beheren en nog veel meer.

REGISTREREN »