Een van de leukste dingen aan vakanties is foto's en video's maken om bijzondere momenten voor altijd vast te leggen.

Lees onze tips voor het maken van de beste foto's en videoclips. Ontdek waar we naar op zoek zijn in de foto's die leden met ons delen en maak kans om uw RCI-vakantieherinneringen terug te zien op RCI.com, op onze socialemediapagina's of in een toekomstige uitgave van Endless Vacation magazine.

Houd het simpel

Probeer niet te veel onderwerpen in hetzelfde beeld te krijgen. Richt u op wat belangrijk is: gezichten, mensen, de 'actie'. Probeer geen foto van een landschap of zonsondergang te maken, want vastgelegd zijn die nooit zo mooi als in het echt. Koop in plaats daarvan een ansichtkaart of professionele afdruk.

Controleer uw achtergrond

Niets bederft een fantastische foto meer dan een willekeurige prullenbak in het beeld. Scan de achtergrond van uw compositie voordat u iets vastlegt en wees niet bang om uzelf of uw onderwerp te verplaatsen zodat u ongewenste voorwerpen vermijdt. Zorg ook dat niemand een hijskraan of boom uit zijn hoofd heeft 'groeien'.

Lichtbronnen

Zorg ervoor dat uw onderwerp goed is belicht. Vermijd schaduwen en onflatteus gebruik van de cameraflitser. Neem geen foto's in de richting van de zon, en ook geen waarbij mensen in de zon kijken. Zorg dat u en uw onderwerpen de zon van opzij hebben. Het gebied dat u wilt vastleggen mag niet te donker zijn. Als u binnen bent, maak dan foto's met en zonder flits om te zien welke er beter uitzien.

Onthoud de 'regel van drie'

Verdeel wat u op uw telefoon- of camerascherm ziet in drie denkbeeldige delen voordat u het beeld vastlegt. Probeer in elk van de delen een onderwerp te hebben. U kunt deze onzichtbare delen nogmaals horizontaal/verticaal verdelen, zodat u negen 'vakjes' hebt. Probeer interessante onderwerpen in de centrale vakjes te krijgen. U kunt ook gratis online fotobewerkingssoftware gebruiken om uw foto's volgens dezelfde principes te bewerken.

Gebruik de zelfontspanner

De meeste camera's en telefoons hebben een zelfontspanner. Gebruik deze om goed te poseren voor foto's, met name voor selfies, om te voorkomen dat u onflatteuze fronsen vastlegt terwijl u zoekt naar de juiste hoek en de knop. Stel de zelfontspanner in wanneer u tevreden bent met uw positie en wacht tot de camera het moment vastlegt, zonder fronsen en halfdichte ogen!

Maak veel foto's

Gebruik 'burstopnamen' als uw camera of telefoon deze functie heeft. Dan worden er binnen korte tijd meerdere foto's gemaakt, waaruit u de beste kunt kiezen. Als u de functie niet hebt, maak dan handmatig meerdere opnamen, vooral als u foto's maakt van mensen, omdat er altijd iemand knippert of beweegt. Vervolgens kunt u kiezen uit meerdere opties.

Tips voor vakantiefilmpjes

Tips voor vakantiefilmpjes

Korte video's van uw vakantie-ervaringen maken is een geweldige manier om mooie herinneringen vast te leggen en te delen. Er zijn veel manieren om uw opnamen eenvoudig te bewerken, zoals met apps op uw telefoon, online of met software op uw computer. Maar met een beetje zorg vooraf kunt u een videoclip opnemen zonder dat u naderhand iets hoeft te bewerken. Voor video's gelden dezelfde tips als voor foto's, maar u moet ook rekening houden met de geluidskwaliteit.
Probeer omstanders op de achtergrond uit te sluiten, omdat u van hen geen toestemming hebt om de video op sociale media te delen.
Vermijd opnamen in luide omgevingen. Als u wilt, kunt u later altijd licentievrije muziek toevoegen voor het ultieme vakantieaandenken!