"RCI ger oss friheten att njuta av och få den semester vi vill ... Vi känner att den hjälp vi får förbereder oss för våra resor och vi känner aldrig något behov av att få en guidad rundtur eller åka med ett reseföretag. Detta berikar verkligen upplevelsen för oss och ger oss möjlighet att ta saker och ting i vårt eget tempo"

Jean-Louis och Marie-Françoise: RCI-medlemmar i mer än 20 år

Varför är semestertid ett fantastiskt semesteralternativ?

Semestertid – eller semestertidsägande – innebär att du köper en tidsperiod, vanligtvis en vecka eller mer, i ett semesterboende på en anläggning med bekvämligheter som kan bestå av en pool, bar, restaurang med mera.

Semestertid gör ägande av semesterbostäder ekonomiskt möjligt för dem som vill ha ett andra hem på en destination som de älskar, men kanske inte har råd att köpa ett helt ägarskap – eller så kanske de inte vill ha det ekonomiska åtagande som ett andra boende kräver.

Anläggningarna erbjuder vanligen ett alternativ för ägande av en vecka, med möjlighet att köpa ytterligare veckor på samma anläggning, eller vid andra som ägs av samma exploatör. Om du bestämmer dig för att inte åka till den anläggning du äger varje år ger dig ditt medlemskap i RCI chansen att sätta in din bytesvecka i vårt semesterutbytesprogram och boka en annan vecka på din hemmaanläggning, eller ta en annan vecka på en helt annan anläggning. Semestidsägandebostäder och destinationsklubbar erbjuder vanligen längre perioder av ägarskap över flera veckor – ofta på exklusiva boenden med förstklassiga lägen.

What is Timeshare

Mer än bara ett andra hem

Att äga semestertid ger dig en garanterad semester varje år, med mindre ekonomisk risk som ägande och underhåll av en fastighet kan innebära. Anläggningar med semestertidsägande kan tillhandahålla rymligare boende än hotell och fler faciliteter på anläggningen.

Men utan medlemskap hos en tjänsteleverantörer för semesterutbyte kan du inte byta din semestertidsvecka mot en alternativ semester någon annanstans. Om du går med i RCI får du tillgång till en mängd olika semesteralternativ – byte av boende på anslutna anläggningar över hela världen för samma symboliska avgift per vecka, oavsett storlek eller destination, samt tillgång till rabatterade hyrsemestrar och extraval.

Typer av semestertid

Vad gör exploatörerna av semestertidsägande?

Exploatörerna på anläggningarna gör precis det, de bygger och utvecklar en anläggning, eller flera på olika destinationer. De kan även erbjuda ekonomiska paket som stöder nya köpare. När fastigheten är redo att säljas, skapar exploatörerna en process för att skydda semestertidsägarnas rättigheter enligt rättspraxis som gäller i det land där fastigheterna finns och i enlighet med EU:s semestertidsdirektiv.

Läs mer om Resort Developers

Äger du redan semestertid?

Om du redan har ett ägande på någon av våra anslutna anläggningar kan du göra så att din semestertid arbetar hårdare! Gå med i RCI för att utbyta semestertid mot semestrar över hela världen.

GÅ MED I RCI »

Redan RCI-medlem?

Registrera dig för ett online-konto för att se semestertillgänglighet, hantera dina medlemsförmåner och mycket mer.

REGISTRERA DIG »