En av de bästa sakerna med att vara på semester är att ta foton och spela in videor för att fånga speciella ögonblick för alltid.

Läs våra tips om hur du tar de bästa bilderna och videoklippen. Ta reda på vad vi söker i de foton som våra medlemmar delar med oss och som dina RCI-semesterminnen kan innehålla på RCI.com, på våra sidor på sociala medier eller i kommande nummer av tidskriften Endless Vacation.

Kontrollera bakgrunden

Inget förstör ett annat fantastiskt foto mer än en soptunna! Sök snabbt igenom bakgrunden i bildkompositionen innan du tar bilden och var inte rädd för att flytta motivet eller dig själv för att undvika det stötande objektet. Kontrollera även om det finns kranar och trädgrenar som sticker ut från människors huvuden!

Ljuskällor

Se till att ditt motiv är väl upplyst. Undvik skuggor och osmickrande användning av kamerablixt. Ta inte foton i solen och ta dem inte heller med personer som tittar in i solen. Stå vid sidan av solens vinkel och be människor göra detsamma. Se till att området som ska tas inte är för mörkt och ta bilder inomhus med och utan blixt för att se vilket som ser bäst ut.

Kom ihåg "tredjedelsregeln"

Dela upp det du ser på telefonens eller kamerans skärm i imaginära tredjedelar innan du trycker för att ta bilden. Försök att ha några ämnesområden i varje avsnitt. Du kan dela upp de osynliga tredjedelarna ytterligare både horisontellt och vertikalt så att du har nio "delar". Försök att få intressanta motiv att hamna i den centrala "fyrkanten". Du kan också använda kostnadsfria bildbehandlingsprogram online för att redigera dina foton på samma sätt.

Använd självutlösaren

De flesta kameror och telefoner har självutlösarfunktioner. Använd dessa för att posera för ditt foto, särskilt för att undvika obehagliga ansiktsuttryck när du rynkar pannan för att fånga den rätta vinkeln och trycka på knappen. Ställ in självutlösaren när du är nöjd med din position och vänta på att kameran tar bilden utan att du rynkar pannan eller kisar!

Ta massor av bilder

Använd funktionen "bildserie" om kameran eller telefonen har det och välj sedan den bästa bilden av flera bilder som tagits under den snabba "sekvensen". Om du inte har den här funktionen kan du ta flera foton, särskilt om du tar bilder på människor, eftersom någon ständigt blinkar eller rör sig. Sedan har du flera alternativ att välja mellan.

Håll det enkelt!

Försök att inte att få in för mycket av motivet i bilden. Fokusera på det som är viktigt – ansikten, människor, action. Försök inte ta ett landskapsfoto eller en solnedgång – de kommer aldrig att bli så bra som de ser ut i verkligheten – köp vykort eller professionella utskrifter i stället.

Videotips inför semestern

Videotips inför semestern

Att spela in korta videoklipp från semesterupplevelser är ett bra sätt att fånga och dela fina minnen. Det finns många sätt att redigera enkelt med hjälp av programmen på din telefon, online eller på datorn. Med lite förutseende kan du spela in ett videoklipp utan att behöva göra någon redigering. Samma tips gäller för video som med foton, men var uppmärksam på ljudkvaliteten.
Undvik att spela in i högljudda situationer. Du kan alltid lägga till licensfri musik senare om det behövs för det ultimata semesterminnet!