Support för befintliga bokningar

 

För befintliga bokningar av bytessemestrar:

i) Om du har köpt bytesskydd* kan du ändra din bytessemesterbokning och boka om en framtida bytessemester, förutsatt att du bokar om inom sex månader från det datum du avbokar din ursprungliga bytessemesterbokning. Kontakta oss om du vill ändra din bokning till en annan destination. Våra expertguider vet vilka anläggningar som för närvarande finns tillgängliga var och när, och hjälper dig att hitta en alternativ destination att njuta av.

Du måste vara RCI-medlem när du ska boka om semestern.

ii) Om du INTE har köpt bytesskydd gäller våra standardvillkor för avbokning. Vi hjälper dig att avboka eller ändra din bokning inom 21 dagar från avresedatum, och hela det belopp som dittills har betalats krediteras till ditt RCI-medlemskonto, så att du kan boka en ny semester senast 2022-12-31, om du inte kan resa på grund av något av följande skäl:

  • den anläggning du har bokat är stängd vid tidpunkten för din bokade semester
  • nationella restriktioner införda av en statlig myndighet i ditt avreseland gör det olagligt att resa utomlands
  • det blir krav på karantän vid ankomst till destinationen
  • din semesterdestination finns på listan över länder som omfattas av gällande reserestriktioner i ditt avreseland och du kommer behöva sitta i karantän på ett särskilt karantänhotell när du återvänder till avreselandet.

Din ombokade resa behöver inte infalla före 2022-12-31, men du måste vara RCI-medlem vid avresan.

För bokningar som avbokades före 2021-05-31 kan du boka om en framtida semester fram till 2022-09-30. Du måste vara RCI-medlem när du ska boka om semestern.

 

För befintliga bokningar av extra semestrar:

För nya extra semestrar som bokats från 2021-04-01 och framåt har du möjlighet att ändra eller göra en återbetalningsbar avbokning upp till 46 dagar före incheckningen. Dessutom förlorar du bara 15 % av det betalda priset om du avbokar inom 31–45 dagar före incheckningen. Villkor gäller – läs vår reviderade avbokningspolicy för extra semester här.

Vi hjälper dig med att avboka eller ändra din bokning inom 21 dagar från avresedatum om du inte kan resa på grund av stängda anläggningar, myndighetsbeslut som lokala nedstängningar, utrymningsorder, stängda gränser eller reseförbud på grund av juridiska skäl. I så fall krediterar vi ditt RCI-medlemskonto med hela det belopp du har betalat så att du kan boka om en framtida semester senast 2022-12-31. Du behöver inte resa senast det datumet.

För bokningar som avbokades före 2021-05-31 kan du boka om en framtida semester fram till 2022-09-30. Du kan boka en bytessemester till och med 2022-09-30. Du behöver inte resa senast det datumet men du måste vara RCI-medlem vid avresan.

Om du har kredit på ditt konto från en bytessemester som du inte fick njuta av kan du använda den för att boka en extra semester.

Följande gäller för alla:

Om du funderar på att avboka din RCI-semester på grund av ett covid-relaterat skäl, eller om du har köpt bytesskydd, ska du inte avboka din semester online på RCI.com. Kontakta oss för att diskutera dina alternativ.

Du kan fortfarande avboka online av alla andra skäl, inklusive Egen vecka-bokningar med eller utan bytesskydd.

Ombokade bytessemestrar måste ligga inom den giltiga tidsperioden för antingen din deponerade vecka eller de poäng som ursprungligen användes. Du måste vara RCI-medlem när du ska boka om semestern.

Om du har bokat hotell, hyrbil, kryssning eller aktiviteter via RCI Travel†, RCI Cruise° eller någon av våra tredjepartspartners måste du kontakta den enskilda leverantören för att få en egen avbokningspolicy.

Kontakta oss om du vill ändra eller avboka ett hotellbyte eller en (kontant) hotellbokning. Dessa tillhandahålls av Alliance Reservation Network. Enskilda avbokningspolicyer för hotell gäller och omfattas inte av de policyer som anges ovan.

I händelse av konflikt mellan villkoren för ditt RCI-medlemskap och villkoren som anges ovan gäller villkoren som anges ovan.